07 januari 2010

Cupcakes med Baileys och Dumle

Cupcakes med Baileys & Dumle


3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
4-5 msk Baileys
1 påse Dumle

Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker (om inte, rejält mycket mer när man tillsätter Baileys)
1-2 msk Baileys (prova dig fram)

Dekoration:
Färska delade jordgubbar
Chrunchy Strössel


Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda lätt. Rör i likören.

Använd en muffinsform (finns på Rusta för 39 kr) och sätt muffinsformar i. Detta för att cupcaksen ska bli höga och fina och inte flyta ut.

Muffinsformar att sätta i finns på Rusta (vita med små rosor på) för 10 kr en hel förpackning.

Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en dumle i varje form.

Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.

Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagomt. Likören späder ju flrosockret rätt rejält. Lägg på en delad jordgubbe och strö över strösslet.

Inga kommentarer: