03 mars 2009

Recept, Limecheesecake


Tårtbotten:
100 g smör
250 g digestivekex

Fyllning:
6 gelantinblad
350 g färskost
150 g (1½ dl) strösocker
2 ägg
finrivet skal och saft från 2 limefrukter
3 dl vispgrädde

Garnering:
Limeklyftor och citronmeliss

Smält smöret på svag värme. Krossa digestivekexen. Rör ihop smulorna med fettet.
Klä en springform (löstagbarkant) med plastfolie och tyck ut blandningen jämt. Ställ kallt i 1 timma.
Blötlägg gelantinblanden i kallt vatten.
Vispa grädden ganska lös.
Rör ihop färskosten och sockret i en skål. Tillsätt ett ägg i taget och sist det finrivna limeskalet.
Krama ur gelantinbladen lätt och lös upp dem i limesaften på svag värme. Häll under omrörning ned gelantinet i färskosten.
Blanda försiktigt ihop färskostkrämen och grädden. Fördela krämen jämnt över kakbotten och låt stå kallt ytterligare 2-3 timmar.
Ta försiktigt loss kakan från formen. Garnera kakan med limeklyftor och citronmeliss.

Inga kommentarer: